In het buitenland mobiel internet gebruiken

De E.U. zorgt voor een hoop regels waar we niks aan hebben!

E.U.Dit is een uitspraak die je vast wel eens hebt gehoord in je naaste omgeving. Alhoewel het zeker waar is dat er veel regeltjes vanuit de E.U. gemaakt worden, het is heus niet allemaal slecht. Zo komen er ook zeker goede dingen vanuit de E.U. Denk bijvoorbeeld maar eens aan het gebruik van je mobiele bundel in de rest van de lidstaten, Super handig!

Internet en bellen uit je eigen bundel

Vroeger waren de prijzen voor mobiel internet in het buitenland enorm hoog. Als je vergeten was om de instellingen op je telefoon aan te passen, dan kon je zomaar eindigen met een hele hoge telefoonrekening. Je telefoon is namelijk vaak op de achtergrond bezig om data te verzenden en op te halen.

Denk maar eens aan het ophalen van je e-mail, of berichten ontvangen via messenger en dergelijke. Je had dan net een welverdiende vakantie gehad en kwam thuis om daar vervolgens een enorme rekening op de mat te vinden. Niet bepaald prettig thuiskomen van een gezellige en ontspannende vakantie. Tegenwoordig is dit gelukkig anders geregeld. Nu kun je namelijk gewoon je bundel blijven gebruiken in alle lidstaten. Dat wil zeggen dat je gewoon naar huis kunt bellen, maar ook gebruik van je mobiele internet bundel kunt maken. Super handig.

Zo kun je berichten sturen naar je vrienden en familie vanaf je vakantieadres, maar ook is het handig als je wilt navigeren. Met apps zoals Google maps voer je gewoon het adres in en je kunt direct van start gaan. Met mobiel internet in het buitenland ben je dus overal op voorbereid. Je hoeft geen kaarten te kopen op locatie of al je bezienswaardigheden al te plannen. Een simpele zoekopdracht via je telefoon kan je een eind op weg helpen.

Zorg voor voldoende data

Het is natuurlijk wel belangrijk dat je voldoende data inkoopt in je bundel, dit is natuurlijk niet anders dan in Nederland. Het vooraf inkopen van MB’s is namelijk veel voordeliger dan erachter bijbetalen. Als je verwacht je bundel tijdelijk wat meer nodig te gaan hebben, kun je bij sommige sim only providers je abonnement tijdelijk ophogen. Je krijgt dan meer belminuten of MB’s en bent zo veel voordeliger uit dat achteraf bijbetalen. Vaak kun je dit in je eigen klantenportaal doen bij de provider, of via de app die vaak beschikbaar is. Zo kun je binnen een paar minuten switchen naar een hoger abonnement. Als je weer thuis bent, kun je via dezelfde weg de bundel weer naar beneden aanpassen.